Alt du skal vide om ergonomiske musemåtter

En ergonomisk musemåtte er en musemåtte, der har til formål bedre at understøtte dit håndled, når du bruger en mus. Dette er fordelagtigt, idet mange af os i dag arbejder på kontorer eller bare bruger computere meget derhjemme. Med sådan en musemåtte, så kan du altså undgå ondt i håndleddet – se her, hvad der indgår i sådan en musemåtte!

Støtte til håndleddet

Ja, det allervigtigste for sådan en musemåtte er simpelthen, at der er støtte til håndleddet.

Dette betyder, at du ikke har håndleddet fladt ned mod bordet, for det er nemlig en unaturlig position at have sin hånd i. Derfor skal puden, som dit håndled skal hvile på, være behagelig, og den må ikke synke for meget, for så mister du alle de ergonomiske fordele.

Størrelse af mussemåtten

Som med enhver anden musemåtte, så er størrelse ofte vigtigere, end man lige går og tror.

For der skal selvfølgelig være plads til, at du kan holde fast på musen og flytte den rundt, så du ikke er ved at flyve af måtten hele tiden. Men der skal heller ikke være for meget plads, for så ender det med, at du ikke har plads til andet på et skrivebord. Dette er især problematisk med et ergonomisk keyboard, som også er gavnligt, fordi det ofte fylder meget.

Stærkt materiale

Når det kommer til musemåtter, så er materialet også utroligt vigtigt, for det skal jo kunne modstå noget af al det pres, som du udfører på det.

Derfor skal materialet gerne være nogenlunde fleksibelt uden at være så fleksibelt, at du ikke kan bevæge musen ordentligt eller hånden ikke kan hvile godt. Derudover, så kommer du jo til at køre musen meget rundt på musemåtten, og derfor skal den ikke lige rives op sådan uden videre!