Få en bedre hverdag med den rette cykelstørrelse

Få en bedre hverdag med den rette cykelstørrelse

maj 3, 2021 Slået fra Af admini

De fleste danskere cykler, enten til hverdag eller i fritiden som motion. Det er dog ikke alle der er klar over hvor stor betydning den rette størrelse og indstilling har for din krop uden for cyklen. Den forkerte størrelse og pasform, kan påvirke din krop negativt og kan mærkes i hverdagen, eksempelvis på kontoret, hvor du helst skulle kunne koncentrere dig om andre ting. Heldigvis er det ikke svært at finde den rigtige cykelstørrelse, og på egen hånd at justere cyklen så den matcher lige netop din krop.

Et godt sted at starte, er hos den lokale cykelforretning. Her har du mulighed for at prøvekøre en masse forskellige modeller, og med hjælp fra personalet både finde og indstille den rigtige størrelse cykel til dit behov. De mange forskellige kropstyper kan have vidt forskellige behov, når der skal vælges cykel. Derfor er det, hvis man ikke har cyklet meget før, altid en god idé at få prøvekørt lidt forskellige modeller. Nogle cykler er muligvis længere, mens andre er højere, og før du prøver dem, er det svært at vurdere hvilken type der er den rette for dig.

 

De fleste cykelproducenter har anbefalede størrelsesguides til valg af cykelstørrelse. Her får du et rundt regnet forslag til hvilke størrelser du kan passe af de enkelte modeller. Disse størrelsesguide til cykler er naturligvis bare anbefalinger, men giver dig et godt skub i den rigtige retning, eksempelvis hvis du køber cykel via nettet. Her tager man udgangspunkt i den samlede højde, og i nogle tilfælde også i skridtlængden, for at finde den helt rigtige størrelse. På nogle hjemmeside er disse guide specifikke for de enkelte cykler, mens de på nogle er mere overordnede og kan benyttes på stort set hele udvalget.

 

Uanset om du benytter en størrelsesguide eller ej, er det altid fint at få afprøvet den specifikke model og størrelse, for at være helt sikker på størrelsen. I de fysiske butikker hjælper personalet desuden gerne med at indstille sadelhøjde og styr, så det matcher lige netop din krop.

 

Med den rigtige størrelse cykel gør du din krop en kæmpe tjeneste. Mange danske bruger flere timer om ugen i sadlen, til transport eller motion, og din position på cyklen smitter direkte af på dit velvære i hjemmet og på arbejdspladsen. Hvis du ikke selv har mod på at indstille eller vælge cykelstørrelse, kan du altid besøge din lokale cykelhandler. I mange tilfælde har du hér også mulighed for at få tilpasset din eksisterende cykel efter dine behov. Eksempelvis ved at udskifte styr, frempind eller montere en anden sadel. Disse mindre udskiftninger kan have stor betydning for din komfort på cyklen, og behøver ikke koste mere end et par hundrede kroner.

 

Du kan finde cykler i de rigtige cykelstørrelser hos forhandlere og webshops over hele landet. Brug de tilgængelige størrelsesguides eller spørg personalet til råds, så du er sikret den bedst mulige størrelse og cykel til dit behov.