Fordele ved engangsglas

Fordele ved engangsglas

juni 29, 2022 Slået fra Af admini

Engangsglas stifter man blandt andet bekendtskab med, når der holdes diverse former for arrangementer, på festivaler eller når det bare skal være nemt. Engangsglas bliver typisk anvendt, når man er mange mennesker samlet, hvor det skal være nemt at rydde op på. På den måde slipper man for den helt store rengøring.

Hvilke engangsglas findes der?

Engangsglas findes i flere forskellige varianter såsom fadølsglas, shotsglas, champagneglas, kaffekrus, vinglas osv. Engangsglas findes desuden også både i en blød og hård udgave. Hårde engangsglas er som udgangspunkt mere holdbare og lettere for gæster at håndtere end bløde engangsglas. Med hårde engangsglas undgår man at kunne komme til at klemme for hårdt om glasset, så indholdet ryger ud. Bløde engangsglas har dog den fordel, at de ikke splintrer, hvorimod hårde glas kan gå i stykker og splintre. Når der skal vælges de rigtige typer engangsglas, kan det være nødvendigt at overveje, hvilken type arrangement glassene skal bruges til.

Engangsglassets egenskaber

De mange forskellige varianter gør det muligt at holde et komplet arrangement med diverse former for engangsglas. På den måde opnår du at holde et gennemført arrangement, selvom der bliver brugt engangsglas. Engangsglassene er nemlig perfekte til at danne rammerne for et godt arrangement af enhver type. Særligt ved fester og festspil indgår engangsglassene som et centralt element. Dette er spil såsom beerpong, fireball og flip the cup.

Ved større fester kan det både være uoverskueligt og lettere risikabelt, hvis man skal have fat på almindelige glas. Disse fylder mere, går lettere i stykker og er generelt mere besværlige at have at gøre med. Særligt i forhold til den efterfølgende oprydning og rengøring. Ved at benytte engangsglas reducerer man tid på opvasken og får samtidig mere tid til festen og gæsterne. Man kan i princippet blot hænge affaldssække op til de brugte engangsglas. På den måde kan du let smide affaldssækken på genbrugsstationen dagene efter.

Skulle der til en fest blive væltet et almindeligt glas på jorden, er man næsten garanteret et ødelagt glas samt glasskår, som gæsterne kan komme galt afsted af. Dette undgår man ved at benytte engangsglas. Engangsglas er dog som udgangspunkt ikke særlig miljøvenlige. I dag findes der dog muligheder for at finde miljøvenlige engangsglas i bionedbrydelige materialer.

Derudover er der også mulighed for at finde alternativer i form af genanvendelige plastikglas, der er designet til at kunne holde til at blive vasket. Denne form for plastikglas kan være en fordel ved små arrangementer, hvor man ikke nødvendigvis har lyst til at bruge sine egne glas.