Graviditet og kontorarbejde

Graviditet og kontorarbejde

december 9, 2020 Slået fra Af admini

Er du gravid og skal udføre kontorarbejde, så er det vigtigt ergonomien er i orden. Det gælder alt fra kontorstol, til computermus, til skrivebord og skærmindstillinger. Du skal have mulighed for at tilpasse din arbejdsstation hele tiden, da graviditetssymptomerne ændre sig hele tiden.

Ergonomisk arbejdsplads

Den ergonomsike arbejdsplads har du sikker i forvejen, men graviditeten kan gør at du får brug for andet ergonomisk udstyr. Derfor skal du tage fat i din arbejdsgiver når du begynder at mærke det du har ikke længere er tilstrækkeligt.

Det du højst sandsynligt vil få brug for at skifte er:

  • Din kontorstol
  • Din mus til computeren
  • Tilføjelse af en ergonomisk siddepude eller knæpude.
  • Massageapparat til skuldre eller lænd.

Men udøver udstyret, så kan det også gavne at ændre måden du selv agerer på når du er ved din arbejdsstation. Måske har du brug for at stå op noget oftere eller sidde ned noget mere. Det kan også være at du skal bruge 30 min. om dagen på at ligge ned og slappe af, og så må du aftale det med din arbejdsgiver.

Husk det er vigtigere at passe på dig selv end at knokle igennem det arbejde du har for dagen, da det handler om at du er i gang med at lave et nyt liv.

Ergonomisk hjem

Arbejdspladsen er vigtig, og det gælder selvfølgelig uanset om du arbejder hjemme eller ude, men det er ligeså vigtigt at du har aflastningsmuligheder i hjemmet i form af forskellige ergonomiske værktøjer.

I hjemmet er det godt at sørge for at få noget massage, det kan du få din partner til eller du kan investere i et massageapparat. Det er en super god måde at få bearbejdet de ømme muskler, som graviditeten skaber.

Udover dette handler det meget om hvordan du står, sidder og ligger. Det er bedst at stå eller ligge ned, og når du står skal det være med rank ryg. Når du ligger eller sidder ned kan du bruge forskellige ergonomiske puder til at aflaste dig. Her kan en graviditetspude klart anbefales, da den kan aflaste dig på mange forskellige måder. Du kan også bruge den om natten til at få en langt bedre nattesøvn.

Det absolut vigtigste når du er i hjemmet er at sove godt, for det har størst betydning for den efterfølgende dag og dermed din arbejdsindsats. Så er du gravid og har et kontorarbejde, så skal du sørge for at få en god søvn ved at tisse af inden du sover, ikke drikke te og kaffe inden sengetid, vær mæt når du går i seng, sove med en graviditetspude og have plads til at vende dig på.