Lad være med at gå på kompromis med din sundhed, når du arbejder hjemmefra

Lad være med at gå på kompromis med din sundhed, når du arbejder hjemmefra

august 15, 2021 Slået fra Af admini

Der er en del fordele og ulemper ved at arbejde hjemme, og hvis du kan opnå samme produktivitet derhjemme som på kontoret, så opvejer fordele alle ulemperne. I denne artikel hjælper vi dig med at blive mere produktiv, samt hvordan du kan gøre, at du ikke får ondt forskellige steder, når du arbejder hjemmefra.

 

Denne artikel er skrevet til dem, der ikke har et ordentlig hjemmekontor. Har du været så heldig at få det fra din arbejdsgiver, så er denne artikel desværre ikke relevant for dig.

 

Docking station – et meget godt køb

En dockingstation kan hjælpe dig med at øge din produktivitet rigtig meget. Der findes forskellige undersøgelser om produktivitet ved at anvende flere skærme, når du arbejder. En siger, at du bliver 20 til 30 procent mere produktiv, andre kommer helt op på 40 procent. Generelt er der en bred enighed om, at flere skærme øger din produktivitet. På din arbejdsplads har du måske flere skærme og har indset, at du får lavet meget mere, når du er på kontoret.

 

Nu tænker du sikkert, at du sagtens kan tilslutte en ekstra skærm til din bærbare computer. Problemet med dette er dog, at du ikke kan tilslutte mere end én skærm. Derudover kommer du til at have en computerskærm på måske 13 tommer og 27 tommer. Dette kan være forvirrende at arbejde med. En docking station gør så, at du kan tilslutte flere skærme af samme størrelse til din bærbare computer, som du kan med en stationær computer.

 

En anden ting du måske har oplevet er, at du får ondt i nakken, når du sidder foran computeren hele dagen. Anvender du en docking station med to skærme, så er disse placeret højere end din normale skærm. Dette gør så, at du ikke skal bøje hovedet så meget. Måske kan det hjælpe dig med ikke at få ondt i nakken.

 

En god kontorstol hjælper også

Nu hvor du har styr på nakken, så skal du også have styr på ryggen. Hvis du har en mindre god kontorstol lige nu, så kan det sagtens gøre ondt i ryggen efter en hel dag på arbejdet. Overvej derfor om du ikke skal have en bedre kontorstol. Denne skal være behagelig at sidde på, men den skal støtte de rigtige steder. En kontorstol er ikke dyr, hvis du ikke går efter et bestemt design. Ønsker du en designer kontorstol, så kan det godt koste mange penge.

 

Der findes mange forskellige modeller, og det kan måske være en god idé at gå ned i en fysisk butik og prøve at sidde på dem. På den måde undgår du at lave fejlkøb.

 

Indlægget er ikke skrevet af en sundhedsfaglig ekspert, og der tages forbehold for stavefejl. Konsultér med en professionel, hvis du har problemer med ryg, nakke og lignende.