Miljørigtig emballage giver flere kunder

Miljørigtig emballage giver flere kunder

januar 11, 2021 Slået fra Af admini

Der er ingen tvivl om at nethandel igen oplever vækst, især efter 2020 der bød på corona, afstand, socialt ansvar, lukning af fysiske butikker og meget mere.

Men der er mange butikker på nettet hvor kunderne kan handle, udvalget er stort og service og pris kan være svær at konkurrere på.

Dog er der en ting der kan få din webshop til at skille sig ud fra de andre, nemlig bæredygtighed og fokus på miljø, også når det kommer til valg af emballage og papkasser

Flere og flere kunder, især de unge, har nemlig fået øjnene op for verdens klima-situation, og de er derfor blevet miljøbevidste forbrugere, også når de handler på nettet.

Papkasser, plastikposer, konvolutter eller boblekuverter

Når man har en webshop findes der mange emballage muligheder, alt lige fra bobleplast, plastikposer, papkasser og meget mere. Det er selvfølgelig vigtigt at finde en emballage der gør en konkurrencedygtig på prisen, men samtidig skal produkterne være forsvarligt pakket til forsendelse.

 

Det betyder også noget for brugeroplevelsen, hvordan produktet er pakket ind når det bliver leveret.

Papkasser er for rigtig mange webshops verden over den foretrukne emballage til forsendelse, dette skyldes flere ting, bl.a. er de billige, genbrugelige, nemme at håndtere og så er de holdbare.

Tænk på dit co2 aftryk når du vælger emballage

Mange tror fejlagtigt at man enten skal tænke på økonomi eller på miljø, sådan er det ikke længere. For det første er der rigtig mange miljøvenlige produkter, også papkasser, der kan konkurrere med prisen på de almindelige produkter, herudover er omtanke for miljøet faktisk nærmere en vej til mere omsætning, og dermed bedre økonomi.

 

Vil du gerne vise dine kunder at din forretning tager ansvar for miljøet, helt fra start til slut i processen så er dit valg af emballage et rigtig godt sted at tænke klimavenligt. Så hvis du f.eks. vælger papkasser der er FSC-mærket så sender du et godt signal.

Vælg den rette emballage efter dit produkt

Alt efter hvilket produkt din webshop sælger, så er det selvfølgelig vigtigt at du vælger den rette type emballage, således at når kunden får sit produkt, så er det ubeskadiget og emballagen stadig er pæn.

 

Samtidig skal du helt bruge så lidt tid og ressourcer på pakning som muligt, så vælg derfor noget der er nemt for dig.

Sælger du f.eks. bøger, dvd’er, spil eller lignende så kan såkaldte Bogomslag og krydsomslag være en rigtig god emballage, disse omslutter dine varer helt tæt, og sikrer dem mod at glide rundt og få stød og andre skader.  Det er også hurtigt at bruge da det er forsynet med selvklæbende lukninger.

 

Foldekasser er en af de mest brugte type papkasser, de er rigtig gode hvis du skal stable mange kasser ovenpå hinanden enten under forsendelse eller før forsendelse, og har du brug for at kunne pakke flere produkter ned samlet til en kunde, hvor hvert produkt alligevel skal beskyttes, som f.eks. ved elektronikkomponenter, så er det vigtigt at vælge en kasse med luft, så der er plads til at fylde op med stødabsorberende materiale.

Få råd af eksperterne

Dem der ved mest om korrekt emballering er jo nok producenterne af papkasser, plastikposer, boblekuverter som f.eks. Systemkassen. Derfor vil et godt råd være at tage kontakt til en alsidig virksomhed der tilbyder et bredt udvalg af emballage og rådføre med dem.

Når du tænker bæredygtighed ind i dín emballage, så er det også vigtigt at huske at emballagen også skal fragtes, så vælg emballage der er fremstillet i Danmark, så har du allerede der taget et stort skridt mod at reducere co2 udledningen fra transport.