RollerMouse Free3

Virkningen af ​​en RollerMouse er vanskelig at beskrive, men nem at gøre. Kernen i enheden er rullestangen, et belagt plastrør, der glider op og ned på et længere metalrør. Denne glidende bevægelse definerer venstre og højre mus bevægelse på skærmen. For at bevæge sig op og ned rulles røret i begge retninger. Kombineret giver disse bevægelser dig så stor kontrol over din peger, som du nyder med en regelmæssig mus. Rullestangen kan også bruges til at klikke ved at trykke let ned. Et udvalg af knapper ud foran giver højreklik, dobbeltklik, rulle og meget mere.

Højt ud af kassen føles enheden høj kvalitet, som man kan forvente fra en mus, der koster så meget som nogle computere. Der er ikke noget flammende eller knirkende på sagen. Hele handlingen er solid, og delene føles velfremstillede. Ud over RollerMouse indeholder kassen en række tilbehørsfødder til at hæve tyndere tastaturer, der passer til hinanden.

Brug af den ergonomiske Free3 var straks intuitiv for mig. Der var næsten ingen justeringsperiode, en kendsgerning, jeg fandt bemærkelsesværdigt i betragtning af, hvor radikalt forskelligt RollerMouse er fra noget, jeg nogensinde har brugt før. Det er heller ikke mig heller.

Det eneste, jeg fandt ud af krævede lidt øvelse, er at klikke på rullestangen, i stedet for med de medfølgende klikknapper. At skubbe stangen ned uden at vende det kan være lidt udfordrende i starten, men jeg har hurtigt valgt at holde stangen stabil, mens du påtrykker kliktryk. Dobbelthåndtering af rullestangen kan også gøre det lettere.

Uanset hvordan en ergonomisk mus kan være, er det stadig en mus – og som sådan kræver det stadig plads til arbejde. Dette seks-eller otte-tommer-firkantede område, der ofte er defineret af en musemåtte, findes næsten altid til højre for tastaturet. I betragtning af bredden på de fleste tastaturer er der virkelig ikke nok plads til begge, og den ene eller den anden bliver normalt skubbet ud over grænserne for let rækkevidde.

Contour RollerMouse Free3 er designet til at optage det allerede tomme rum lige foran dit tastatur. Denne placering gør det muligt at centrere brættet og samtidig reducere mængden af ​​afstand, som dine hænder skal trække dagligt for at nå musen.